Asociatia Legendele Neamului Romanesc

Oameni si idei pentru viitor.

Oameni si idei pentru viitor

Obiectivele ALNR reflecta in totalitate dorinta membrilor fondatori de a aduce un sprijin real si direct societatii civile prin crearea de proiecte care sa ajute la valorificarea istoriei si traditiilor romanesti si la dezvoltarea societatii din punct de vedere educational, cultural, social si economic.
  • Promovarea traditiilor si valorilor romanesti

Sustinerea procesului de dezvoltare si revigorare a culturii si obiceiurilor traditionale, a portului si datinilor strabune precum si a traditiilor romanesti.

  • Ajutor umanitar

Strangerea si acordarea de fonduri si ajutoare umanitare pentru categoriile sociale defavorizate, aflate in suferinta.

  • Promovarea personalitatilor marcante ale Romaniei

Promovarea si acordarea de premii personalitatilor marcante din domeniul social, medical, al artei, culturii si istoriei Romaniei, pentru activitatile depuse.

  • Sprijinirea educatiei

Valorificarea capitalului uman prin descoperirea si promovarea inteligentei. Promovarea programelor educationale si furnizarea de servicii care sa asigure accesul la informatie prin seminarii, traininguri, scoli de vara, schimburi de experienta.

  • Sustinerea voluntariatului

Promovarea voluntariatului, responsabilizarea cetatenilor in vederea implicarii acestora in rezolvarea problemelor comunitare, facilitand legatura dintre nevoile existente in comunitate si persoanele dornice sa se implice in activitatile voluntare.

  • Servicii de consultanta si consiliere

Acordarea de servicii de consultanta in domeniul educational, economic, managerial, juridic, administrativ, in dezvoltarea unei afaceri, cu informarea si implicarea autoritatilor publice locale si centrale, interne si internationale.

  • Conservarea patrimoniului national

Implicarea in apararea si conservarea patrimoniului natural, cultural si istoric national.

  • Reintegrare pe piata muncii

Reintegrarea pe piata muncii a persoanelor aflate in dificultate prin crearea si dezvoltarea de centre de ajutorare, programe educationale, culturale, artistice, consiliere profesionala si indrumare vocationala.

  • Sustinerea spiritului civic si democratic

Sprijinirea si promovarea valorilor civice, ale democratiei si statului de drept.